my health, diet and fitness

Uncategorized,18 June 2014
I have gotten many questions about my diet and fitness routine, so I thought it was about time to make a post about the subject. 
But first…
I know that many of you followed my old blog, and I am really happy you’ve found your way back to this one ;D. Although, I just want to point out that in this blog I mainly post my daily outfits as the name of this blog inquires, so there won’t be as many personal writings as in the old one. I want to keep this blog all about fashion and I want to protect my privacy and keep my private life private. I just wanted to clear this out since I know many of you enjoyed to read about nutrition and other subjects I used to write about.
I am not saying I won’t write about these things in this blog at all, but not as much ;).
I hope you understand <3.
Below, I’ve collected some thoughts, feelings and facts about my lifestyle :).
When it comes to my fitness and diet, I don’t have any specific diet or routine I live by. I like healthy food and I always prefer fresh, simple food with fresh ingredients. I eat everything! I eat meat, carbs, gluten, sugar, fat and milk products, but I always prefer fresh food over fast food. I love to eat a lot of veggies with a side of fish/ chicken and some kind of carb (potato, rice, pasta…). I eat plenty of veggies, fruits, berries and fish ;D. I don’t follow any kind of diet and I don’t restrict myself from eating anything.
I don’t like greasy food and I also dislike all kinds of dressings and cold sauces.
I eat a lot (big portions but healthy), and I drink plenty of water.
Water is my favorite drink!
I don’t drink any alcohol, because I don’t like it.
I rarely drink juice or pop.
I am active every day. I usually work out 4-5 times a week doing spinning classes, cross training (not cross fit), strength training, body pump, running (as much as my knees allow, I’ve had knee surgery and my knees are quite bad), walking, you name it! At the moment (post pregnancy) I power walk every morning for an hour to an hour and a half. I walk in snow, rain and sunshine (no excuses ;)).
I stay active because I need to move my body to feel good, and I find it relaxing for my head, mind and soul.
I take days off whenever I feel like I need to, but I walk almost every day because it’s not heavy exercise. 
I think fresh air is extremely important for every human being!
I love coffee and I miss being able to drink as much as I want to ( I allow myself 2 cups/ day while breast feeding). I eat a piece (piece differs in size depending on the day;)) of chocolate almost every day because I love it! I don’t have to explain myself more than that right ;)?
Breakfast is my favorite time of the day, and I usually enjoy my coffee in bed while my husband plays with Greta before he goes to work<3. 
I like to be in shape but I don’t stare at the scale, and I never obsess about food, weight gain or weight loss. I am quite tired of discussing weight and diets in general really.
 My goal is to feel good (also about how I look), being healthy, energetic and strong, enjoy life and  to create a balance. I listen to my body. I was never on a diet to loose my baby weight and I didn’t focus on loosing it either!!! 
I love enjoying a good meal with friends and family, and the company and time spent at the table is more important than the food itself. 
I love dessert <3.
pictures: pinterest.com

11 Comments

 • Anonymous

  Kiva postaus! :-)
  saako kysyä niistä Wonder bra olkaimettomista liiveistä..? Vastaavatko ne mielestäsi ilmoitettua kokoa? Mietin vain kun tuolla nellyn sivuilla monet ovat kommentoineet, että kannattaa ottaa isompi kuppikoko kuin normaalisti.. Ei viitsisi tilata summa mutikassa kun niitä ei saa edes palauttaa/ vaihtaa.. Kiitos tosi paljon, jos jaksat auttaa! <3

  • Anonymous

   Itse tilasin juuri Sofian suosittelemana ja otin yhden koon isommat, olivat juuri hyvät. Suosittelen siis myös tilaamaan näin, kuten siellä monet! :)

   Tiia

  • Sofia Ruutu

   Joo tilaa yhdet isommat kun mitä normaalisti käytät ;)

 • Anonymous

  Mun on pakko sanoa, että ihanaa, että Suomessa on luonnollisen kauniita ja tyylikkäitä naisia kuten sinä! Itse arvostan juurikin luonnollista kauneutta ja harmittaa, kun “muodissa” ovat viidakon tähtöset tai muut seiskan “julkkiset,, joilla on lähes kaikilla silarit, piikitetyt huulet ja kyseenalaiset vaatetukset. Olet raikas tuulahdus tämän kaiken feikki ihannoinnin keskellä! Saanko kysyä mitä mieltä itse olet tälläisesta “kehityksestä” tai ylipäätään esim. kauneusleikkauksista? Harmittaa, kun monet pilaavat itsensä leikkelemällä liikaa! Monesti epätäydellisyys on juuri kaunista! Itse haluan olla mahdollisimman luonnollinen ja kauhulla katselen tämän päivän menoa… :(

  • Anonymous

   Täysin samaa mieltä!!
   t, emma

  • Sofia Ruutu

   Kiitos paljon, kiva kuulla <3!

   Vaarallista lähteä kommentoimaan tälläistä asiaa täällä mutta seison mielipiteeni takana joten miksi ei ;). Kaikki ovat erilaisia ja saavat puolestani tehdä omalle ulkonäölleen mitä huvittaa, ja hyvä niin sillä makuja on monia. Itse pidän kuitenkin luonnollisuudesta. En tahdo itselleni liian rajua meikkiä, kampausta tai tatuointeja ja lävistyksiä, sillä koen että se ei olisi minua. Joku muu ehkä kokee ettei ole ollenkaan oma itsensä ILMAN näitä asioita. Kauneusleikkaukset yleistyvät kokoajan ja koen taas että jokainen tekee mitä näkee parhaaksi. Myönnän että katson välillä Gretaa ja toivon että pystyn hänelle antamaan tarpeeksi hyvän itsetunnon ettei hän koe tarvitsevansa leikkauksia tai muita rajuja ulkonäkö ehostuksia. Tiedän että moni on sitä mieltä että meikkaaminen ja hiusten värjääminen on sama asia kun kauneusleikkaukset, sillä kaikissa tapauksissa muokataan luonnollista ulkonäköä, mutta itse olen eri mieltä. Leikkaukset ovat aina iso riski ja lopputulos enemmän tai vähemmän ikuista! Meikit voi pestä illalla pois. Haluan kuitenkin että Greta saa kokeilla eri lookeja, sillä koen että on tärkeää antaa jokaisen ilmaista myös ulkonäöllään itsensä, mutta senhän voi tehdä vaatteilla ja meikeillä ;D. Minun pitää myös kommentoida että toisin kun esim viidakon tähtöset tähdet niin minä en tahdo olla julkisuudessa. Haluan toki kirjoittaa tätä julkista blogia, mutta en sen takia että olisin julkkis, vaan koska tykkään kirjoittaa, ottaa kauniita kuvia ja koska RAKASTAN kirjoitella ja keskustella lukioideni kanssa! Se on tässä bloggaamisessa se paras osa ja olen päättänyt että koska se on minulle mieluisaa ja antoisaa, niin en aijo antaa turhien lehtikirjoitusten viedä sitä iloa minulta pois. Lopetin aikoinaan bloggaamisen sen takia että en kestänyt sitä että lehdet käyttivät blogiani lähteenä heidän kirjoituksiin.
   Haluan vielä korostaa että en ole missään nimessä kauneusleikkauksia vastaan tai mitään sellaista, mutta MINUN silmiäni miellyttää luonnollisuus, korostaen niitä omasta mielestä kauniita puolia pienillä ehostuks nikseillä (esim vaatetus, korut, meikit, kampaus jne) ;).

 • Windy

  Moikka Sofia! Yritin aiemmin kommentoida, mutta jostain syystä vaikutti, että kommenttini ei mennyt läpi. :/ Anyway, halusin sanoa, että olen todella iloinen, että olet palannut blogimaailmaan <3 Tiedän, että tämä on klisheisesti sanottu, mutta mielestäni vaikutat todella sellaiselta ihmiseltä, joka on kaunis sekä sisältä että ulkoa. Pidän kovasti pukeutumistyylistäsi, ja ihailen sinussa myös sitä, että tunnut uskaltavan tehdä asioita rohkeasti omalla tavallasi ja niin kuin sinusta itsestäsi hyvältä tuntuu! :)

  Olen aiemman kommentoijan kanssa samoilla linjoilla siitä, että itsekin arvostan eniten luonnollista kauneutta. Toisaalta pyrin elämään vähän semmoisella “live and let live” -asenteella, että jos jonkun mielestä todella meikattu ja “luonnoton” lookki on kaunis, niin sekin on ihan ok, vaikka en itse sellaista kauniina pidäkään. :) Tosin tietysti tähän liittyy pointti siitä, että jos mediassa esitetään vain “luonnottoman” näköisiä naisia, niin nuoret tytöt voivat saada sen kuvan, että heidänkin kuuluu näyttää siltä ja saavat paineita, mutta eipä siitä sen enempää, kun tästä voisi kirjoittaa vaikka romaanin. ;)

  Ihanaa kesänjatkoa! Innolla jään odottamaan seuraavia postauksia xx

  • Sofia Ruutu

   Haha, joo taisin jo itse kirjoitta romaanin vastauksena edelliseen kommenttiin, hups ;D! Usein ongelmana on ehkä just se että epävarmuus ja huono itsetunto näkyy selvemmin jos ihminen kovasti temppuilee luonnollisen ulkonäönsä kanssa. Itsevarmuus kun on niin kaunista ja seksikästä, ihan sama minkä näköinen ihminen sen takana on! Onhan niitäkin itsevarmoja ihmisä jotka tykkäävät rajusta meikistä/ulkonäöstä ja se voikin mielestäni näyttää tosi makeelta jos ihminen huokuu sitä että on sinut oman ulkonäönsä ja lookinsa kanssa.
   Ihmisiä ja makuja on monia ja en toivoisi että asia olisi yhtään eri lailla ;). Olet tietysti oikessa siinä että mediassa näkyvät luovat jossain määrin standardin, mutta siihen on vaikeaa vaikuttaa millään muulla tavalla kun että yrittää itse olla lapsilleen esimerkkinä, yrittää luoda itselleen ja lapsilleen vahvan itsetunnon ja kannustaa tärkeämpiin asioihin. Helpommin sanottu kuin tehty mutta yrittää voi aina ;).

   Kiitos vielä tuhannesti kauniista sanoistasi! Lämmittää aina kovasti <3

   Mukavaa kesää ja juhannusta!

  • Windy

   Jatkanpas vielä tähän, kun aihe on niin mielenkiintoinen! :) Uskon kyllä, että lapsen itsetunnon kehittymiseen voi äitinä (ja isänä) todella paljon vaikuttaa, vaikkei se helppoa olekaan, kun myös lapsen kaverien & muiden tuttujen ihmisten, median, ym vaikutus on suuri (ja voi valitettavasti ajaa lasta eri suuntaan kuin mitä vanhemmat toivoisivat). En tähän hätään muista, mistä olen aiheesta lukenut (varmaankin jokin uutinen Hesarin sivuilla), mutta käsittääkseni useissa tutkimuksissa on todettu, että erityisesti äidin elämäntavat ja esimerkiksi äidin jatkuva laihduttaminen heijastuvat etenkin tyttölapsiin altistaen esim. syömishäiriöille. Vaikkei minulla vielä lapsia olekaan, niin olen monesti miettinyt, että jos lapsia joskus siunaantuu, niin haluan olla heille hyvä esimerkki terveellisestä ja urheilullisesta elämäntavasta ja siitä, että kaikkea voi syödä kohtuudella. Mielestäni on kyllä ihan loogista, että kun lapset tarkkailevat vanhempiaan, niin jos he huomaavat vanhempien olevan tyytymättömiä itseensä (esim. olevan jatkuvasti jollain nälkäkuurilla), niin he voivat helposti alkaa miettiä, onko heissä itsessään jotakin vikaa. Tämän postauksen perusteella vaikuttaa kyllä, että sinä olet Gretelle hyvä esimerkki elämäntapojen ja ravitsemuksen suhteen!! :)

 • Anonymous

  Hei Sofia! Blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani! Vaikka olen huono englannissa, ja yleensä jätän kaikki englanninkieliset tekstit lukemata kokonaan, niin silti luen jokaisen postauksesi ajatuksella läpi:) ihailen tosi paljon sun tyyliä, ja vaikuttaa siltä että olet sekä sisältä että ulkoa kaunis! Olet tyttärellesi hyvä esikuva, toivottavasti hän ottaa susta mallia ;D Blogissasi ja instagramissa sulla on erittäin hienoja kuvia! :) toivon että jatkat bloggaamista pitkään :D

  • Sofia Ruutu

   Moikka! Kiva kuulla että pidät blogista ja että jaksat sinnikkäästi lukea mun höpötyksiä vaikka englanniksi kirjoitankin ;D. Kiitos tuhannesti kauniista, kilteistä sanoistasi. Lämmittää kovasti. Haluan toivottaa sinulle ihanaa, aurinkoista ja iloista juhannusta<3!

   <3<3<3 Sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.