In mood for food

Food,Health,26 October 2015

After this food filled weekend of mine, I thought I’d stay on the subject and share this short interview from Elle magazine, where I talk about my eating habits and way of looking at things regarding food. The interview is in finnish and because I prefer to leave the texts I borrow untouched, I didn’t translate it.

More health regarding interviews can be found here!

Sofia Ruutu OOTD 17.1.2015

Juon päivässä noin viisi litraa vettä, mikä on varmaan liikaa, mutta himoitsen sitä jatkuvasti. Saan helposti päänsäryn, jos juon vähemmän. Alkoholia en juo juuri lainkaan, koska en siedä hiprakkaista tunnetta, jonka muutama huikka alkoholia saa aikaan.

Haluaisin oppia tykkäämään leipomisesta, sillä toivon, että voisin tarjota puolitoistavuotiaalle tyttärelleni pullantuoksuisen kodin. Nyt leivon vain, kun on pakko. Ihanin jälkkäri on mansikkakakku, koska se tuo mieleen kesän.

Sofia Ruutu OOTD 17.1.2015 Sofia Ruutu OOTD 17.1.2015

Ruokatrendit ovat ärsyttäviä. Ensin pitää olla vegetaristi, sitten karpata ja yhtäkkiä kaikki ovat keliaakikkoja. Olisi hienoa, jos ihmiset voisivat olla lempeitä itseään kohtaan ja pysähtyä kuuntelemaan omaa kehoaan, vaikka se ei ole helppoa.

En ole lainkaan rasvaisen ruoan perään. Muuten olen lähes kaikkiruokainen, ainoastaan selleristä ja greipistä en pidä. Syön kaikkea, mitä minulle tarjotaan, koska ruoassa on kyse muustakin kuin ravinnosta. Yhdessä syöminen on tärkeää.

Olen hulluna smoothieihin, niin kliseistä kuin se onkin. Teen tyttärelleni ja itselleni juoman joka päivä. Heitän blenderiin esimerkiksi kurkkua, banaania, kiiviä, sitruunaa ja avokadoa. Syön joka päivä suklaata, mutta en pidä sitä paheena. Neljä palaa päivässä riittää. Lemppareitani ovat Fazerin sininen ja Maraboun appelsiinikrokantti. Säilytän suklaani pakkasessa, koska silloin rakenne on kivan loksahtava.

Sofia Ruutu OOTD 17.1.2015 Sofia Ruutu OOTD 17.1.2015

Tänään söin muroja ja jogurttia, katkarapuvihannespataa ja täysjyväriisiä, salaattia, vihersmoothien, juustonäkkileipiä, kananmunia, omenoita maapähkinävoilla ja tietenkin muutaman palan suklaata.

 

Interview by Miia Vähähyyppä for Elle Finland

Pictures by Dora Dalila

8 Comments

 • Natali

  Looking flawless as always!! I’m in love with your coat!! Such a great piece!
  Have a great Monday beauty!

  http://lartoffashion.com

 • Meredith

  Love this coat also:)!!

 • Leena

  Kiitos kivasta blogista! Voisitko kertoa, minkä merkkinen on yksityisultra-postauksen oranssi laukku? Kiitos!

 • Tiina

  Hei, haluaisin kommentoida omalta osaltani noihin ruokatrendeihin. Itse rakastan maituotteita ja sekä leipää, leivonnaisia ym. viljoista tehtäviä herkkuja. Vatsani ei kuitenkaan kestä maitotuotteita eikä viljoja. Olen juossut lääkärissä selvittämässä mikä vatsaani vaivaa kun tietyt ruoka-aineet saa vatsan turpoamaan ja kipeytymään suunnattomasti. Mitään syytä tälle ei ole kuitenkaan löytynyt. Selityksenä on annettu herkkää vatsaa ja stressivatsaa. Eli noudatan nyt niin trendikästä maidotonta ja viljatonta ruokavaliota juurikin siksi että kuuntelen kehoani. En halua elää jatkuvien kipujen kanssa ja haluan voida hyvin. En noudata sitä mistään trendikkyyssyistä vaan juuri itseni takia. Toivon todellakin että joskus vatsani vielä voi niin hyvin että voin nauttia croissantista tai juustokakuista ilman kovia vatsanväänteitä. Eri ihmiset reagoivat erilailla ruoka-aineisiin ja minä ainakin haluan ajatella että jokainen syö ja elää itselle sopivimmalla tavalla ei trendien takia.

  • Sofia Ruutu

   Hei, kiitos kommentista. Haluan vielä vähän selventää mitä tarkoitan, koska en tietenkään tarkoita että “trendikkäitä” elämäntyylejä ja ruokavalioita ei tulisi seurata. Olen itsekkin kärsinyt hirveistä vatsavaivoista ja siitä johtuen kokeillut sitä sun toista ruokavaliota (raakaruoka, vegaani, gluteeniton ja maidoton).Tarkoitan vain että mielestäni tärkeintä olisi seurata omaa olotilaa ja syödä ja liikkua sen mukaan mikä tuntuu hyvältä. Useammat ihmiset voivat paremmin ilman viljaa, sokeria ja maitotuotteita, mutta ihmettelen aina miten joku joka viime vuonna oli vegaani, yhtäkkiä alkaakin karppaamaan? Aina on jokin ruokavillitys päällä ja uskon että on terveellisempää kuunnella omaa kehoa eikä lähteä mukaan jokaiseen villitykseen. Trendidieetit eivät aina ole niin terveellisiä kuin miltä vaikuttavat. Teitääkö varmasti kaikki superfoodeja nauttiva ihminen oikeasti mitä superfoodit sisältävät ja niiden vaikutukset? Toivottavasti saat apua ja helpotusta vatsakivuillesi. Tiedän oikeasti miten hirveetä, kivuliasta ja jopa mieltä alentavaa se voi olla. <3

 • mindy

  Syötkö yleensäkin vain yhden lämpiman aterian päivässä (katkarapukastike ja riisi)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.