Embroidery and other wonderful things

Fashion,Outfit,7 January 2018

In collaboration with Saga furs/ Kaupallinen yhteistyö Saga fursin kanssa

As I mentioned before I’m glad the typically Scandinavian and minimalistic fashion that has been hot for so long has become a little bit more “open-minded”. A tee -shirt and jeans always works. We know that by now, but I feel I’m ready to incorporate a little bit more spices into my way of dressing.

Right now, I’m eager to wear more color, metallic, pattern and pieces I haven’t worn in a while. The suit is one of those, but also matching sets like denim skirt paired with a denim jacket, overalls and wearing the same color from head to toe. I love flower patterns and large prints worn with simple pieces. Glitter and embroidery has made a huge comeback this fall/winter and is something I thought would never excite me again. Well, I was wrong and I’m slowly becoming a colorful and sparkly disco ball day and night.

I’m so happy I dared to add these sparkly embroideries to this vintage fur coat! It’s definitely not for every day, but makes those special moments and occasions even more special. I should re-design more old treasures that don’t get worn as they are… Read more about this re-design project here!

These pictures are from Finland’s Independence Day. We celebrated with family and friends and got to change into our very best. More of those please ;)!

vintage fur coat redesigned by saga furs

Pictures by Juuli Rönkä

2 Comments

 • Jenni

  Hei,

  Pidän blogistasi ja erityisesti kauniista kuvistasi, mutta nyt on pakko antaa hieman risuja tämän Sagafurs yhteistyön myötä. Turkistarhaus Suomessa on järkyttävää ja puutteita täynnä, alan valvontajärjestö on turkistarhaajista itsestään koostuvaa, ja samat puutteet löytyvät tarhoilta joka vuosi. Mm. Märkiviä haavoja, umpeen muurautuneita silmiä sekä paljon muuta huomautettavaa. Sagafurs on suurin näiden turkisten ostaja, elikä mahdollistaa kaltoinkohtelun jatkumisen.
  Olen ymmärtänyt, että sinulla on lemmikkieläin joten siitä ajattelin, että ehkä sinua kiinnostaa myös muiden eläinten elinolot.

  • Sofia Ruutu

   Hei Jenni! Kiitos paljon asiallisesta ja ystävällisestä kommentista. Tämä projekti Saga Furs:n kanssa tukee vanhojen materiaalien käyttöä ja se on syy siihen, miksi lähdin projektiin mukaan. Käytän aitoa turkista, mutta olen tarkka siitä, että turkkini ovat vanhoja tai oikeasti eettisesti tuotettuja niin kuin esim. Marita Huurinaisen Wild-tuotteet. En ostaisi uutta turkista. Mielestäni on hienoa, että Saga Furs haluaa pysyä ajan tasalla ja tukevat tätä vintage projektia. Parasta kuluttamista on kierrättäminen ja se, että käyttää vaatteita loppuun. Sitä minä halusin kannustaa ja se koskee yhtä paljon minua itse.
   Haluan blogissani esitellä erilaisia vaihtoehtoja jotka mielestäni tuntuvat hyviltä. Ehkä jollain lukijallani on mummon antama vanha turkki, josta ei raaski luopua, mutta se ei peilaa tämän päivän muotia? Pyrin itse kuluttamaan vastuullisesti, mutta on vaikeaa aina tietää mikä vahingoittaa mitä ja ketä? Onko tuotannossa pilattu luontoa tai luonnossa asuvia eläimiä, käytetty lapsityövoimaa, vaarallisia kemikaaleja, jotka vaarantavat ihmisten elinympäristöä, pakotettu ihmisiä huonoihin ja vaarallisiin työolosuhteisiin ja ympäristöihin, liian pitkiä työpäiviä tai liian huono palkka. Se on kuluttajalle vaikeaa aina tietää, koska yritykset itsekään eivät aina tiedä. Siksi koen, että kierrättäminen on varmin vaihtoehto. Emme voi aina tietää minkälaisissa työolosuhteissa työntekijät työskentelevät, jotka tekevät meidän vaatteita. Tuotantomaissa on erilaiset olosuhteet ja myös mahdollisuudet kuin meillä täällä. Emme myöskään aina tiedä mitä muita vaihtoehtoja työntekijöillä on.
   Ymmärrän ehdottomasti pointtisi enkä voi väittää, että olen vastuullisin kuluttaja tai esikuva. Syön välillä lihaa, lennän lentokoneella, kulutan varmasti aivan liikaa turhamaisuuteni ja työni takia, mutta yritän kyllä itse parantua ja pitää eettistä kuluttamista mielessäni mahdollisimman paljon. Haluan myös tukea yrityksiä jotka pyrkivät vastuullisempaan tuotantoon. Esimerkiksi isommat ketjut pyrkivät koko ajan parannukseen, vaikka tuotanto ei kokonaisuudessaan välttämättä ole se vastuullisinta. Haluan tukea sitä, että yritetään muuttaa yhdessä, sillä täydellisiä tuotantoketjuja on aika vähän.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.