Te kysyitte- Minä vastasin osa 1

Food,Health,personal,13 March 2016

Herkutteletko lainkaan?

Herkuttelen joka päivä. Herkuttelemisella tarkoitat varmaan herkkuja, joita syödään mielitekojen takia eikä niinkään ravintosisällön takia. Suklaata syön lähes päivittäin, yleensä aamupäivä kahvin kanssa. Iltaisin en himoitse herkkuja, joten silloin juon yleensä smoothieita, syön hedelmiä ja muutenkin kevyemmin.

Suunnitteletko syömisiäsi etukäteen?

Harvoin. Syön mitä juuri sinä päivänä/hetkenä tekee mieli. Jos olen tehnyt ison määrän ruokaa edellisenä iltana syön seuraavana päivänä sitä, sillä en halua heittää ruokaa pois.

Syötkö hiilareita (esim. leipää, pastaa, perunaa)?

Syön eniten hiilareita, sillä hiilareita löytyy melkein ihan kaikista ruokaaineista. Hiilariton ruokavalio ei sovi minulle lainkaan.

Kuinka usein harrastat liikuntaa viikossa?

Teen päivittäin reippaita ja pitkiä kävelylenkkejä. Spinning ja muut samantyyppiset liikuntamuodot ovat  lempilajejani, mutta en ole valitettavasti ehtinyt tunneille viimeaikoina.

Kuinka kurinlaista elämää elät viitaten siihen, että olet malli ammatiltasi ja olet kertonut harrastaneesi balettia?

En aseta itselleni mitään sääntöjä, estoja tai pakkoja liikunnan ja syömisen suhteen. Syön mistä pidän ja liikun, koska pidän liikkumisesta. Ilman liikuntaa en jaksaisi valvoa öisin ja lasten kanssa touhuamista.

Tunnetko koskaan itseäsi lihavaksi, laihdutatko koskaan?

Jos olen turvonnut tai painoni on noussut tunnen sen ilman, että käyn vaalla. Silloin oloni on tukala ja mieleni tekee syödä kevyemmin. Olen oppinut kuuntelemaan ja kuulemaan kehoani, siksi painoni pysyy tasaisena ilman sen suurempaa efforttia.

Sofia Ruutu OOTD20160302_7427

Kuinka monta tuntia yössä nukut?

Riippuu yöstä. Välillä nukun 2 tuntia ja välillä 8. Juuri tällä hetkellä nukun keskimäärin n. 6 h, koska vauvamme nukkuu katkonaisesti.

Nukutko päiväunia?

Valitettavasti en, vaikka rakastan päiväunia! Tällä hetkellä ei yksinkertaisesti ole mahdollisuutta nukkua päivisin.

Millaisia asioita haluat tyttärellesi opettaa liittyen ulkonäköön, liikkumiseen ja hyvinvointiin?

Haluan näyttää omalla esimerkilläni, että on tärkeää liikkua ja syödä tasapainoisesti. Ulkonäkö asiaa en halua korostaa vaan opettaa enemmänkin tärkeitä arvoja  elämässä. Jos terveyttä ei ole, elämänlaatu voi kärsiä. Ihminen voi jossain määrin vaikuttaa omaan terveyteen, ja sen haluan opettaa lapsilleni. Haluan opettaa että omaan terveyteen ja hyvinvointiin kannattaa sijoittaa.

Mitä sinulle näistä asioista opetettiin lapsuuudenkodissasi?

Söimme terveellistä kotiruokaa. Välillä tietenkin herkuttelimme ja nautimme yhdessäolosta esimerkiksi viikonloppuisin lempiohjelman ääressä.

Olisi muuten mielenkiintoista lukea ajatuksiasi liittyen syömishäiriöihin, koska olet varmasti törmännyt niihin urasi aikana sekä mahdollisesti edelleen?

Syömishäiriöt ovat vakava sairaus ja ne on aina otettava tosissaan. Kukaan ei varmasti halua sairastaa syömishäiriötä missään muodossa. Suhtaudun syömishäiriöihin samalla tavalla kuin muihin vakaviin sairauksiin.Toivoisin ettei kenenkään tarvitsisi käydä sitä taistelua, joka pahimmassa tapauksessa voi viedä ihmiseltä hengen.

Mitä syöt yleensä päivän aikana?

Syön kaikenlaista päivästä riippuen. Perusruokavalioni on terveellinen. Syön esimerkiksi paljon vihanneksia, kalaa, hedelmiä, hyviä hiilihydraatteja, runsaasti vettä jne. Pidän raikkaasta ruuasta eikä rasvainen ruoka ole makuuni. Syön kuitenkin melkein kaikkea, mutta vältän eineksiä, suurta määrää suolaa ja punaista lihaa.

Onko määrät tosi pieniä, kun pysyt noin hoikkana?

Syön isoja määriä ja usein. Uskon että kehoni on tuttunut polttamaan sen minkä syön. Elän myös aktiivista elämää ja harrastan paljon hyötyliikuntaa.

Miten saisi nopeiten laihdutettua 10 ylimääräistä kiloa? (Ei ole mahdollisuutta laihduttaa järkevästi puoli kiloa viikossa, koska pitäisi olla muutaman viikon päästä reilusti hoikempi häitä varten.)

Tähän minulla ei ole vastausta. En kannusta eikä ole edes mahdollista laihduttaa 10:tä kiloa parissa viikossa. Laihduttamiseen ei ole mitään “quick fixiä”, varsinkin jos haluaa pitää kilot poissa. Se pitää tehdä terveellisesti ja ‘hitaasti’.

Entä miten toimia laihdutuksen jälkeen ettei kilot tule takaisin?

Ylläpitää terveellistä elämäntapaa eli syödä terveellisesti ja liikkua paljon. Ei ole olemassa mitään taikatemppuja.

 

7 Comments

 • Lisa

  Oh, a pity I don’t understand Finnish… I hoped you answer those questions in English as you basically blog in English ?

 • Milja

  Minkä ikäisestä lähtien ollut saanut kuulla olevasi kaunis? Kutsuuko miehesi sinua kauniiksi, entä tyttäresi?

 • Meredith

  You have won the DNA-lottery <3

 • Erika

  Hei Sofia! Olen pitänyt sinua maailman kauneimpana naisena lähes koko aikuisikäni.. Olet todella eteerinen, sensuelli, lumoava ja naisellinen 😍 Olen jopa nimennyt tyttäreni toiset nimet Greta ja Sofia sinun kauneutesi (sekä sisäisen että ulkoisen vuoksi).. Pitäisi kai pyytää anteeksi? Haluaisin kysyä, onko sinulla muita ns paheita kuin silloin tällöin mainitsemasi suklaan syöminen? 😉😊 Pidätkö muista herkuista kuten jäätelöstä tai makeisista? Toivon terveyttä ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!! Kiitos lukemattomista upeista kuvista si, kauniista sielustasi ja erityiskiitos kun rohkenit jakaa kuvia myös lapsistasi ❤️ Olet ainutlaatuinen, kaikki nämä rivimissit ja itsensä tyrkyttäjät jäävät auttamattomasti varjoosi. Olen todella ylpeä kaksikielisestä maastamme enkä vähiten sinun takiasi 😊 Erika

  • Sofia Ruutu

   Hei Erika! Kiitos paljon ilahduttavasta vietsistäsi. Olen todella otettu ja kiitollinen kaikista kauniista ja kilteistä sanoistasi. En kyllä halua laskea ihania herkkuja paheiksi, mutta kyllä, herkut ovat ehdottomasti minun juttuni! Jäätelösta en piittaa kovinkaan paljon, paitsi kuumina kesäpäivinä. Tykkään myös suolaisista herkuista ja syön varmasti monen mielestä oikeasti aika “epäterveellisesti” Haluan kuitenkin, että hyvinvointini on etusijalla ja siihen lasken henkisen hyvinvoinnin ja tietysti myös fyysinen.

   Toivon sinulle ja perheellesi paljon voimia, rakkautta ja varsinkin terveyttä näinä vaikeina aikoina. Paljon tsemppiä<3

   Terveisin,
   Sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.