Sun is shining the weather is sweet

Uncategorized,24 August 2014
Good evening lovelies ;). How was your weekend? Last week was filled with activities for both me and Greta, and so was this weekend. I love seeing her play with other children and having a good time, so I try to take her out as much as possible. Today we celebrated Greta’s friends first birthday (how cute is that? My heart is melting) and after that we stopped by at my besties house.
I am so happy, because me and bestie decided to take a little vacay together! We are going to Samos, Greece for 7 days! I’m so excited! Me, Greta and my best friend, how perfect?! Although I’ve been pumped for fall to arrive, I have to admit that sunshine, palm trees, greek salad, tsatsiki (yum!) and quality time with my girls, beats all the knits and boots out there. Opa to that!
Has anyone been to Samos? I would love to get some recommendations on what to do, where to go, what to see and most importantly where to eat?
Photo by Vilma Peltonen

16 Comments

 • Anonymous

  Stunning photos Sofia as always:)!! p.s tee joku matka postaus:)
  -Riina-

  • Sofia Ruutu

   Thanx Riina! Joo teen jos vaan ehdin keskittymään muuhun kun tohon tyttöön ;D

  • Anonymous

   Ymmärrrän, ihanaa lomaa teille!! Olin Kreikassa Santorinilla toukokuussa ja täytyy sanoa, että se oli my defenision of paradise<3
   Riina

 • Anonymous

  Lähdettekö piankin reissuun? Mukava saada (toivottavasti) vähän matkapostausta sieltä, sillä olen lokakuussa itse menossa samaan paikkaan. :)

  Kivaa viikkoa!

 • Olen käynyt Samoksella ja tykkäsin paikasta paljon :) <3 Tosin siitä on nyt 13 vuotta aikaa, kun kävin, joten lienee turhaa ruveta suosittelemaan ruokapaikkoja ;) Meidän hotellissa oli silloin tosi hyvät illalliset, jotka kuului meidän “pakettiin”. Ruoka oli tasokasta, aitoja paikallisia makuja, tykkäsin tosi paljon :) Päivisin söimme sitten missä milloinkin, jotkut rantaravintolat oli oikein maukkaita. Ainoastaan yhden kerran päädyttiin syömään paikkaan, joka ei ollut niin hyvä. Siellä sai jotain ranskalaisia perunoita ja niissäkin kesti ja kesti eikä ollut kovin hyvää… Muuten kyllä tykkäsin, kaikista paikoista, mistä sai kunnon kreikkalaista ruokaa :)

  Samoksen saarella on paljon nähtävää, itse oltiin siellä myös viikko, eikä ehditty kaikkea nähdä. Kerran vuokrattiin auto ja ajettiin saaren ympäri. Muuten siellä olis ollut niin paljon kaikkia historiallisia kohteita, että kahdeksikin viikoksi olisi ollut nähtävää. Tai kai viikossakin olisi ehtinyt, mutta välillä piti uida meressä ja välillä taas lojua hotellin uima-altaalla, ei koko aikaa voi nähtävyyksiä katsella ;)

  Tehtiin myös päiväretki toiseen läheiseen saareen, Patmokselle. Minua harmitti, kun en nähnyt delfiinejä sillä laivamatkalla, toiset kannella olevat näki, minä satuin katsomaan väärään suuntaan. Harmitti, kun olisi ollut hienoa nähdä luonnonvarainen delfiini omin silmin. Mutta joo, jouduin olemaan laivamatkat kannella, en pystynyt olemaan sisällä, kun voin helposti muutenkin laivassa pahoin ja sitten ne kreikkalaiset polttivat sisällä tupakkaa ja lauloivat jotain mitä lie kansallislaulujaan, en kestänyt sitä ja oli pakko painua kannelle :) Hyvä retki oli kuitenkin se ja Patmos oli myös mielenkiintoinen saari :)

  Voisin kyllä mennä Samokselle uudestaankin ja sama hotellikin kelpaisi, se oli ihana :) Ja päärynä- ja appelsiinipuita kasvoi hotellin sisäpihalla :) Ah, tulee matkakuume ;) Mutta joo, enpä enää muista mikä tuo hotelli oli silloin 13 vuotta sitten…

  Toivottavasti teillä on hyvä reissu ja Samoksella vielä yhtä hyvä meininki kuin silloin muinoin :)

 • Anonymous

  Ehdottomasti kannattaa vuokrata auto ja ajella saaren ympäri, sillä kovin isohan tuo saari ei ole. Ainoa vaan, että en tiedä kuinka turvallisesti varusteltuja nuo paikalliset vuokra-autot ovat ajatellen suloista tytärtäsi. Olin itse Samoksella, Pythagorionin kaupungissa viime kesänä, oikein idyllinen ja suloinen pieni paikka. Samoksen kaupunki oli tosin täysin kuollut.. johtunee heidän taloudellisesta tilanteesta, moni ruokapaikka/kaupat konkurssissa tms. Pythagorionin rantakadulla oikeastaan mikä tahansa ravintola tarjosi herkulliset ruoat, mutta nimiä en kyllä muista. Myös pienet laivamatkat kruunasivat loman.. Ainakin Pythagorionin satamasta lähti päivittäin laivoja/veneitä Turkin puolelle sekä Patmoksen saari oli ehdottomasti näkemisen arvoinen luostareineen kaikkineen. Laivat lähtivät aamulla ja tulivat illalla takaisin. Ajelimme myös ahtaita pikkukatuja pitkin ylhäällä vuoristossa, sieltä löytyi aitoa kreikkalaista elämää pikku vuoristokylineen, tosin koko ajan sai hieman jännittää kun tiet eivät olleet vuoristokylissä parhaimmassa mahdollisessa kunnossa. =) Kaiken kaikkiaan viikon lomaa ajatellen rentouttava sekä viihtyisä lomasaari ennen kaikkea rauhalliseen lomailuun. Oikein ihanaa reissua teille!! =)

 • Oi, kuin upea tuo hymykuva. <3

  En osaa ravintolaa neuvoa, mutta jos pääset maistamaan, niin suosittelen tsatsikin lisäksi paistettua kreikkalaista juustoa, se on aivan taivaallisen hyvää. Ei mikään kevyt herkku, mutta kaloriensa arvoinen. ;)

  Hyppy takaisin aurinkoon kyllä kelpaisi, vaikka paluusta ei vielä ole kahta viikkoakaan.. :) Koska lähdette reissuun?

 • Anonymous

  MIten päädyit mallintöihin? Oletko koskaan kaatunut päätöstä? Voisin kuvitella, että ketä tahansa ihminen ei pärjää mallintöissä, koska joudut kuuntelemaan jatkuvasti negatiivista kritiikkiä itseäsi kohtaan, vaikka se ei tavallaan ollekkaan henkilöistä? mIten sellaisen kanssa pystyy/ jaksaa elää, kun ympärillä on kuitenkin kymmeniä kauniita tyttöjä, jotka kilpailevat samoista töistä? Oletko joutunut urasi aikana laihdutuskuureille ja kuinka tärkeää on pysyä mallinmitoissa, koetko siitä paineita? Kuinka paljon mallimaailmassa olet kohdannut syömishäiriöisiä tyttöjä ja voiko siitä sairaudesta parantua?

  • Sofia Ruutu

   En ole katunut mitään mitä olen elämässäni tehnyt, mutta myönnän ja tiedostan sen että olen ollut todella onnekas mallimaailmassa. Olen nähnyt kaikenlaista ja on olen ollut monta kertaa tilanteissa jossa olisi voinut käydä huonosti jos olisin valinnut toisin. Nuoria tyttöjä yksin maailmassa jossa ihmiset yrittävät käyttää kaikin tavoin hyväksi on vaikea yhtälö, mutta myös erittäin opettava. Olen oppinut pitämään puoliani ja luottamaan intuitioon, ja siitä olen ylpeä ja kiitollinen. Mallimitoissa pysyminen on mallille erittäin tärkeää mutta minä olen aina nähnyt asiaa näin: niin kauan kun kelpaan sellaisena kun olen, hyvä. Sitten kun en enää kelpaa niin kiitos ja näkemiin ;). En aijo muokata luonnollista kehoani ja ulkonäköäni mallitöiden takia koska se ei ole minulle sen arvoista. On muita mielenkiintoisia asioita mitä voin tehdä malliuran jälkeen. Syömishäiriöstä voi tietenkin parantua!!! Mutta paratuakseen henkisistä sairauksista tarvitsee paljon työtä, TUKEA, apua ja tahdonvoimaa. Mallimaailmassa syömishäiriöt ovat valitettavasti liian yleisiä, mutta on myös niitä luonnostaan todella hoikkia.

   Halaus<3<3<3

  • Anonymous

   Kiitos Sofia<3!!

 • Anonymous

  wau mitä kuvia jälleen, näytät niissä ihan merenneidolta;)
  onko tuo sama mekko mikä sinulla on ylläsi niissä aiemmissa vilman ottamissa kuvissa?
  ihanaa päivän jatkoa:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.