Posing Polly

Fashion,Outfit,28 May 2016
Sofia Ruutu OOTD20160525_8698 Sofia Ruutu OOTD20160525_8682 Sofia Ruutu OOTD20160525_8680 Sofia Ruutu OOTD20160525_8684 Sofia Ruutu OOTD20160525_8704 Sofia Ruutu OOTD20160525_8690 Sofia Ruutu OOTD20160525_8702 Sofia Ruutu OOTD20160525_8697

top and shoes zara// shorts hm// bag chanel

When looking at these pictures the first thing that came to my mind was this: I often see bloggers/ models getting comments about posing too seriously or sticking strictly to specific manners. Apparently we don’t smile enough, and that is completely right. At least in my case.

Let me tell you one thing. It’s not so easy. Since I’ve been modeling for years I know how to smile, smize, look positive and everything in between. I just simply can’t stand looking at myself pretending. Not in my blog where I am myself. Where I’m not trying to sell someone else’s product with my face. I am happy, don’t get me wrong there, but who walks around laughing all the time? Having a neutral facial expression is well, more neutral I guess.

In these pictures I’m actually laughing my ass off. I felt so ridiculous standing in the middle of a flowerbed outside a sauna, having Dora roll her eyes at my lame poses. Coming up with poses is actually an ongoing struggle for me. First world problems I know, but I annoy the heck out of myself (and probably you as well) if I never come up with anything new. I guess it’s a problem us models who have worked for a long time have. We have learned what works and what doesn’t. We know our assets and our flaws and we know how to control our bodies and face perhaps a bit too well. It’s difficult to get spontaneous expressions. Those are usually the best. Those are the ones that bring out motions in the beholder.

I actually have an entire secret board on Pinterest where I pin inspirational pictures of poses only. Everything from angles, body positions, hands, expressions and my favorite, fingers. How the fingers are placed make a huge difference. That is one of my most important tips to new models. Read fashion magazines and practice in front of the mirror and control your fingers. They can make or break a picture. Who would have known.

Pictures by Dora Dalila

 

4 Comments

 • One Sad Reader

  Olen ikäväkseni huomannut, että useampien kuukausien aikana, et ole juurikaan enää vastannut, kun yksittäisiin lukijakommenteihin? Blogisi on muuttunut sinun “yksinpuheluksi”. Ja jos vastaukseksi on kiire , joka on minusta ala-arvoinen vastaus, koska miksi bloggaat, jos et arvosta lukijoitasi sen verran, että vastaisia kysymyksiimme.

  • Sofia Ruutu

   Hei,

   Kiitos kommentista. Ikävää, että koet blogini yksinpuheluksi , se ei ole tarkoitukseni. En aio syyttää ajanpuutetta, mutta asiat mihin haluamme aikaamme käyttää vaihtelee. Bloggaamiseen menee enemmän aikaa kuin miltä se saattaa ulospäin vaikuttaa. Minulla on myös kaksi pientä lasta ja ne ovat elämässäni aina ykkössijalla. En halua olla äiti, joka jatkuvasti on puhelimella tai koneella. Lasten nukkumaanmenon jälkeen haluan myös tehdä muita asioita ennenkuin menen itse nukkumaan. Teen parhaani blogini suhteen ja koska minun pitää valita mihin käytän aikani (niinkuin me kaikki) olen päättänyt keskittyä siihen, että saan postauksia ulos noin viisi kertaa viikossa. Haluan myös, että postaukset ovat laadukkaita ja hyvin tehtyjä. Vastailen kommentteihin aina mahdollisuuksien mukaan ja rakastan kun kommentoitte! Näen ja luen ne aina. Tietenkin saan myös kommentteja mihin en halua vastata, mutta se on asia erikseen. Teen aina parhaani ja toivon, että tiedät sen. Minulla on paljon muuta elämässäni, joistain asioista en karsi ja pidän siitä tiukasti kiinni.

 • One Sad Reader

  Ymmärrän, että lapsesi ovat sinulle tärkeimmät asiat. Mutta olisiko vaihtoehto pidentää ns. pienempää blogia, jossa postailet harvemmin tai aloittaisit uudestaan bloggaamaan, kun lapsesi ovat jo isoja eivätkä tarvitse jatkuvaa valvontaa.

  • Sofia Ruutu

   Hmm varmaan se olisi vaihtoehto, mutta ei minulle😊. Tämä on minun tapani pitää blogia. Blogeja on todella paljon, ja paljon löytyy niitä jotka vastailevat jokaiseen kommenttiin. Jos minun blogini ärsyttää, kannattaa ehkä lukea sellaisia jotka ärsyttävät vähemmän ja täyttävät sinun toivomuksesi. Blogien seuraaminen on kuitenkin tarkoitus olla positiivinen elämys. Olet enemmän kuin tervetullut tänne sivuilleni jos täällä viihdyt, mutta kannattaa etsiä blogipaljoudesta sellaisia blogeja jotka täyttävät juuri mitä sinä kaipaat🙆🏼😘.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.