Pause

Beauty,hair,30 May 2019

Maksettu kaupallinen yhteistyö Marasbe Beauty:n kanssa// In paid collaboration with Marasbe Beauty

Kun kesä alkaa tulemme tavalliseen tapaamme viettämään paljon aikaa mökillä. Siellä olen aina vähentänyt minimiin hiuksia ja ihoa rasittavia laittautumisrutiineja. Laittautumisen ja muotoilun sijasta annan hiukseni ja ihoni levätä mahdollisimman paljon ja satsaan hyviin, hoitaviin tuotteisiin. Hemmottelen itseäni saunomisella ja uimisella, kasvonaamioilla, vartalokuorinnoilla sekä ravitsevilla hiusnaamioilla. Yritän silloin myös pestä hiuksiani mahdollisimman harvoin. Mökillä asumisen aikana siihen on hyvä tilaisuus, koska pakottavia menoja ei ole muita kuin lehden haku ja harvat ruokakauppareissut.

Pari kuukautta sitten kerroin, että olen ottanut käyttöön Marasbe:n sulfaatittomat ja parabeenittomat hiustenpesuaineet (Kirjoitukseen pääset tästä).  Nyt kun olen testannut niitä vähän pidemmän aikaa, ajattelin, että voisin jakaa ajatuksiani ja käyttökokemuksiani teidän kanssanne. Sulfaatit ovat puhdistavia ainesosia shampoossa, jotka vaahdottavat ja poistavat rasvan, öljyn, lian sekä hilseen. Sulfaatit eivät itsessään ole pahoja, mutta voivat tehokkuutensa ansiota puhdistaa liiankin tehokkaasti, jolloin seurauksena voi olla kuiva ja ärsyyntynyt päänahka. Koska minulla on kuiva ja helposti ärsyyntyvä iho, myös päänahkani reagoi helposti ja tämä tietysti vaikuttaa myös hiusten laatuun ja hyvinvointiin. Sulfaatiton shampoo on yleensä hellävaraisempi, vähemmän rasittava ja kuivattava kuin shampoo, jossa on SL-sulfaatteja. Joten, mikäli kärsit kuivasta päänahasta ja haluat säilyttää hiustesi värin pidempään tai sinulla on elottomat/kuivat hiukset, suosittelen vahvasti kokeilemaan sulfaatitonta shampoota.

Parabeenit ovat säilöntäaineita, joita käytetään shampoossa, kosmetiikassa, lääkkeissä ja elintarvikkeissa. Ne eivät varastoidu kehoon mutta voivat aiheuttaa allergiaa ja herkkyyttä.

Tämän yhteistyön myötä olen ottanut käyttöön Marasbe:n hiustenhoitotuotteita. Koska ne käyttäytyvät vähän eri tavalla kuin muut shampoot totuttelemiseen on mennyt vähän aikaa. Sulfaatiton shampoo vaahtoutuu vähemmän, mutta vaahtoutuminen ei liity shampoon tehokkuuteen ja puhdistavuuteen, vaikka me usein miellämme asian olevan näin. Itse yritän annostella shampoota säästeliäästi, mutta pesen aina hiukset kahdesti. Hiukseni tulevat aivan yhtä puhtaiksi, mutta tuntuvat ehkä vähemmän kuivilta.

Pesun jälkeen levitän poishuuhdeltavan hoitoaineen. Pyyhekuiviin hiuksiini suihkutan pari suihkautusta jätettävää hoitoainetta, jonka jälkeen lisään hiuksiini lempituotettani: Raspberry Seed Oil Light Hair Treatment:iä. Tästä tuotteesta on tullut korvaamaton minulle, sillä öljytipat tekevät hiuksistani pehmeät, sileät ja helposti harjattavat. Tämän lisäksi tipat hoitavat latvojani ja antavat runsaasti kosteutta ilman, että hiuksistani tulevat raskaan tuntuiset.

Mitä mieltä te olette: Suositteko te sulfaatittomia ja parabeenittomia hiustuotteita ja miksi/miksi ei? Itse arvostan ja käytän parabeenittomia ja sulfaatittomia hiustuotteita, mutta käytän myös joitakin tuotteita, jotka sisältävät sulfaatteja ja parabeenejä. Siksi koen, että nyt loman aikana on täydellinen aika vähentää ihoa ja hiuksia rasittavien tuotteiden käyttöä ja totuttaa itseni uusiin rutiineihin.

Tuotteisiin pääsette tästä! Koodilla SOFIA saatte myös nyt ilmaisen toimituksen.

Pictures by Janita Autio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.