Mommy life savers

Uncategorized,21 August 2014
When it comes to motherhood, there are a few purchasable items that have made it a lot easier for me to function from day to day and phase to phase. I know that every mommy and  baby is different and that children don’t actually need so much “stuff”, but I have found a few things that have come to be very helpful for me and my child. I thought I’d share my most helpful products her with you, if there are other mothers out there that happen to be looking for similar things to make their days easier.
1. My babybjorn has been extremely helpful and it is my number one most important thing when it comes to being a mother! Greta has from the very start been the kind of baby who wants to be carried around most of the time, so carrying her in this carrier has made it som much easier for me. She calms down immediately and I get my hands free. She also enjoys sitting in it facing forward (away from me) now when she is bigger. I have the model babybjorn active. 
2. I love these nursing bra’s from glammom ! Stylish yet practical and offers great support.
3. When Greta was about 2 months old I took a baby massage class and begun to massage her every night before bedtime. She absolutely loved it and long gone was all kind of nighttime crying.
4. I still breast feed Greta and hopefully I will continue with that for quite a while, but when it was time to start introducing real food to her I found these  fresh food feeder  very helpful. It is a fun and interesting way to try different foods, and I didn’t have to worry about Greta choking on chunks.
5. My mother bought Greta a silk hat from ruskovilla  , which triggered my obsession for ruskovilla in general. Love their products!
6. I sing a lot (a little too much if you ask my husband), so this song book with pictures and piano music has been a fun way for both me and Greta to discover and practice music. 
7. Greta is a messy eater, and I want to give her the chance to explore her foods wildly. This play tray made to fit  the stokke trip trap chair, makes it a lot easier for me when it’s time to clean up.

21 Comments

 • Anonymous

  Hei Sofia,
  Kiitokset kivasta blogista ja liivivinkistä!
  Olen huomannut, että imetysliivien ympärysmitat ovat aika suuria ja olen ihmetellyt, että mistä minua pienemmät/hoikemmat naiset ostavat istuvia imetysliivejä, kun tosiaan itse olen törmännyt noihin suuriin ympärysmittoihin. Ympäryskokoni on 65-70, mutta 65-ympärysmittaisia imetysliivejä en ole vielä nähnyt. Noissa liiveissä on ilmeisesti siis melko pienet ympärysmitat, kun olet niin hoikka?
  P.S. Törmäsimme tänään tyttäreesi (ja lapsen isään:)) Stockan leikkihuoneessa. Todella suloinen tapaus! Meidän 2kk ikäinen poikamme on jo melkein yhtä painava jättiläinen kuin teidän siro Greta :D

  -Noora-

  • Sofia Ruutu

   Moikka Noora! Käytän itsekkin kokoa 65-70 mutta heti raskauden jälkeen 70 oli juuri sopiva. Minulla on kolmet liivit tilattu glammomista koossa 70C jotka olivat tosi hyvät silloin kun vielä käytin imetysliivejä.
   Haha joo Greta on kyllä pikkunen ikäsekseen, ja on aina yhtä hauska nähdä niitä melkein vastasyntyneitä isoja poikia jotka ovat jo lähes saman kokoisia :D! Onnea teille ja jaksamista <3

  • Anonymous

   Lumingerie-nettikaupasta löytyy liivejä pienellä ympärysmitalla. Ainoa mistä löysin liivejä kokoa 65G…

  • Anonymous

   Minkälainen Greta on luonteeltaan?

  • Sofia Ruutu

   Greta on iloinen, AKTIIVINEN ja muiden ihmisten ja lasten kanssa kiltti, tarkkaavainen mutta innokas. Greta on hauska ja hyväntuulinen mutta hyvin määrätietoinen ja KOVATAHTONEN ;). Jokainen päivä on minulle mielenkiintoista seuranta häntä ja hänen eri puolia. Tunnen itseni niin onnekkaaksi ja onnelliseksi että saan olla kotona näkemässä ja kokemassa hänen kehittyimistään. Joikainen päivä moneen otteeseen katsotaan toisiaamme mieheni kanssa, trakistaakseen että toinen näki mitä Greta teki, kun hän nauroi tai miten hän käyttäytyi. Nämä hetket perheeni kanssa on minulle elämässä tärkeimmät ja arvokkaimmat.

  • Anonymous

   Kumpaa Greta muistuttaa luonteltaan sinua ja mieheäsi? Kuvista päätelleen she´s just stinking cute girl:)

  • Sofia Ruutu

   Vaikea sanoa koska meissä on mieheni kanssa paljon samoja piirteitä mitkä näkyy Gretassa. Hän on iloinen, aktiivinen, itsepäinen, lempeä hassuttelija. Näitä ominasuuksia löytyy meillä molemmilla aika vahvasti joten vaikea sanoa kummalta hän on ne perinyt. Sen tiedän että Greta on vahva kun härkä ja se on tietenkin peritty äidiltä ;D!

  • Anonymous

   Olisi ihana nähdä kuinka pukeutuisit poikavauvan, Gretalla, kun tuntuu olevan niin söpöjä vaatteita:)

  • Anonymous

   Tekisitkö joskus postauksen liikunnasta ja etenkin urheiluvaatteista. Mä ole hulluna treenivaatteisiin ja etsin aina uusia ideoita:)

   -Riina-

 • Ah, Luojan kiitos nykyään on tuollaisia imetysliivejä :) Täytyypä laittaa korvan taakse, vaikkei itsellä vielä olekaan lapsia, mutta toivottavasti parin vuoden sisään olisi, koska kolmekymmentä kilahti jo itsellä mittariin… Mutta siis, suurin osa imetysliiveistä ei ole ollenkaan inspiroivan näköisiä, mutta nuohan on tosi makeat! :)

  • Sofia Ruutu

   Eikö olekin ihanat? Minusta on ihanaa käyttää kauniita alusvaatteita joten olin niin iloinen kun löysin nämä ;D

 • Du glömde visa babynesten eller vad den hette!! Du vet, sänggrejen!

 • Anonymous

  Heippa Sofia! Kiitos vinkeistä, erityisesti nuo imetysliivivinkki on hyvä! :) Mitä nuo verkkojutut ovat? :-)

 • Anonymous

  Anteeksi jos tämä on liian henk. kohtainen kysymys, mutta kuinka valmistaudut lapsesi syntymään? luitko saman vanhemmuusoppaita ja neuvoja muillta? Kuinka suhtauduti synnytykseen, oliko se hirveä kokemus? Kuinka paljon olet ihmisenä muuttunut Gretan syntymän jälkeen

  • Sofia Ruutu

   En ole koskaan pelännyt synnyttämistä. olen aina ollut hyvin kiinnostunut siitä ja tietoinen kaikesta mikä liittyy synnytykseen. ododtin sitä innolla! Olihan se mahtavin kokemus mitä olen kokenut, mutta myös rankin ja kivuliain! Kipu on sietämätön mutta jotenkin sen vaan kestää :)! Olen kuitenkin saanut ihan uuden kunnioituksen kehoani kohtaan ja teidän nyt mihin pystyn! Haluan synnyttää uudestaan, vaikka sanoin että en tee sitä koskaan enää :D. Greta on muuttanut elämäni mutta ei minua. Olen oma itseni mutta nyt olen äiti maailman ihanimmalle arteelleni<3

 • Anonymous

  Ihanaa, että tästä blogista on tullut ikään kuin “naisten juttu”, jossa voidaa antaa komenneteja ja jopa vinkej erikäisille naisille erilasiissa elämäntilateissa!! :) Se tässä on juuri parasta, sen sijaan, että puhuttaisiin ikäviä asioita toisten selän takana. I love it, thanks Sofia!
  -Riina

  • Sofia Ruutu

   Jee ihana kuulla! Rakastan naisia ;), joten sehän olisi mahtava juttu jos voimme tukea, kannustaa, rohkaista ja jakaa asioita täällä blogissani <3!

 • Anonymous

  Miten olen selvinnyt kolmen alle kouluikäisen pojan kanssa ilman tuota fresh food feederiä? En ymmärrä! :D Kiitos vinkistä, apuväline lähti tilaukseen yön pimeinä tunteina poikaani (täytti juuri 8kk) imettäessäni. Kolmannen lapsemme kohdalla monet mutkat on vedetty suoriksi ja moni esikoiselle aikoinaan hankittu tarvike jäänyt käyttämättä, mutta tämä tuli kuin tilauksesta. Minusta on ihanaa kun koko perheemme voi jo ruokailla yhdessä ja uskon tämän tuovan iloa meille kaikille. Eli ei kun vain perunaa tai appelsiinia sisään niin muutenkin jo erittäin tyytyväinen isoveljien viihdyttämä “sirkusvauvamme” pysyy vielä tyytyväisempänä. Liiveistä vielä sen verran, että kahden viimeisen lapsen kanssa olen käyttänyt HotMilkin imetysliivejä, niistä löytyy myös tarpeeksi pieniä kokoja (omani 70C-D) ja sopivaa tukea.

  Iloista syksyä ja kiitos mukavasta blogista. :)

  Heli ja kolme pientä poikaa

  • Sofia Ruutu

   Uskon myös että on paljon turhia juttuja ja itse en ole ostanut mitään siksi että joku on sanonut että ” teidän on pakko hankkia sitteri” jne… Joistain tavaroista Greta on välittänyt vähemmän mutta nyt sen tietää mikä toimii ja mikä ei:). Onneksi en tunne minkäänlaista tarvetta hankkia tavaroita hankkimisen takia. Onnea ja tsemppiä teille <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.